El monstre al laberint
18 de juny de 2024

El Teatre La Bòbila té com a objectiu impulsar aliances i línies de treball d’exhibició, creació i producció d’arts escèniques amb els centres educatius del municipi.

L’institut Alexandre Gali de les Roquetes durant aquests any 2024 i 2025 participa del projecte d’òpera participativa El monstre al laberint, impulsat pel Gran Teatre del Liceu.

El projecte d’òpera participativa amb joves ha estat un dels pilars fonamentals del programa educatiu LiceuAprèn.

El projecte El monstre al laberint permet copsar l’impacte que pot tenir en els joves un projecte operístic quan es planteja des de la qualitat, l’exigència i el rigor propis i necessaris en qualsevol producció d’òpera.

 L’òpera, com a art total, en el context escolar:

  • Facilita el desplegament de les arts des d’una mirada global i la interrelació de diferents llenguatges: l’expressió i la interpretació des de la veu, el moviment, la paraula, les arts plàstiques, la reflexió i crítica social, etc.
  • Afavoreix la descoberta de tota la dimensió tècnica que hi ha darrere de qualsevol producció.
  • Estimula el desenvolupament de competències rellevants en les persones, en la seva dimensió artística però, sobretot, en l’àmbit personal i social.
  • Pot esdevenir un important agent d’aprenentatge, de benestar, d’integració, de dinamització i de cohesió dins del centre educatiu.

El projecte consisteix en un primer any de procés creatiu propi amb un artista de referència que posa el Liceu i un segon any on els alumnes participaran en una opera al Teatre del Liceu.

En aquest primer any els alumnes de l’institut Galí es troben en procés de creació conceptual i tenen assignat un artista per tutoritzar el procés de creació, l’artista es en Roberto Olivan, coreògraf i creador internacional.

L’actuació tindrà lloc el divendres 21 de juny, a les 17 hores.