El Teatre La Bòbila dona el tret de sortida a la seva programació
15 de setembre de 2022

Després de la inauguració del dissabte 24 de setembre, el Teatre La Bòbila de Sant Pere de Ribes engega la seva programació tant de teatre com de cinema, així com el seu projecte formatiu. Alcarrás ha estat la pel·lícula escollida per la cooperativa Cinema 4 You, qui gestionarà tota la programació i el cinema de La Bòbila, per donar el tret de sortida a les projeccions que s’iniciaran el dijous 29 de setembre. El dissabte 8 d’octubre la dansa de la companyia Brodas Bross omplirà l’escenari del teatre amb l’espectacle Around the world.

L’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido, ha destacat l’aposta que ha fet el teatre per oferir “una programació ambiciosa i pensada per a tots els públics, tant l’adult com el familiar” i en diferents formats de les arts escèniques. D’aquesta manera, “el Teatre La Bòbila recupera la seva història i torna a ser cinema i teatre, juntament amb un projecte de formació que forma part de la línia coneguda com Més Bòbila, un projecte teatral però també social”, ha remarcat l’alcaldessa. En aquest sentit, Abigail Garrido ha afirmat que el teatre pot ser “un bon espai per fer emergir el talent, per acompanyar-lo en tots els àmbits de la formació i que després es pugui mostrar en aquest equipament”.

L'alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido, i el regidor de Cultura de les Roquetes, Adrià Solà, amb la nova programació del Teatre La Bòbila.

L’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido, i el regidor de Cultura de les Roquetes, Adrià Solà, amb la nova programació del Teatre La Bòbila.

 

El regidor de Cultura de les Roquetes, Adrià Solà, ha repassat la programació d’aquesta primera temporada, que començarà el 8 d’octubre amb la companyia Brodas Bross i el seu espectacle Around the world, amb el qual “explotarem tècnicament el nostre equipament cultural, ja que consta de videoprojeccions, mappings, llums, etc”.

Pel que fa el cinema, el membre de la cooperativa Cinema 4 You, Owen John Holden, ha explicat que a més de programar les estrenes nacionals, el cinema la Bòbila també comptarà amb “pel·lícules més de culte i independents”, com En los Márgenes o Un año, una noche. També s’apostarà per produccions de professionals que siguin del municipi o de la comarca; tant pel cinema europeu com per les grans produccions americanes; i per les versions doblades i originals amb l’objectiu d’aconseguir “una combinació perfecta”.

Programació del cinema

La primera projecció serà el dijous 29 de setembre amb la pel·lícula Alcarràs, llargmetratge que representarà Espanya als premis Óscar 2023. L’entrada, en aquest cas, tindrà un preu especial de 2 €. Entre la resta de títols que es podran veure a la gran pantalla del teatre hi destaquen pel·lícules com Modelo 77, En los Márgenes, Los renglones torcidos de Dios, Lilo, mi amigo el cocodrilo, Mundo extraño, Un año, una noche o l’estrena d’Avatar: el sentido del agua. 

El preu de l’entrada general serà de 7,50 €; el preu per a menors de 13 anys i majors de 65 anys, de 6,50 €; i el preu del dia de l’espectador, de 5,50 € (tots els dimecres excepte festius i vigílies de festiu).

Presentació de la programació del Teatre La Bòbila amb l’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido, el regidor de Cultura de les Roquetes, Adrià Solà, i el membre de la cooperativa Cinema 4 You, Owen John Holden.Presentació de la programació del Teatre La Bòbila amb l’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido, el regidor de Cultura de les Roquetes, Adrià Solà, i el membre de la cooperativa Cinema 4 You, Owen John Holden.

Programació del teatre

S’han programat dos espectacles per mes: un adreçat a un públic adult, i un altre per a un públic familiar. L’espectacle de dansa Around the world de la companyia Brodas Bross serà l’encarregat d’obrir la programació del nou equipament cultural el dissabte 8 d’octubre, a les 20 h. La dansa urbana i les noves tecnologies es fusionen per oferir una representació amb mappings, projeccions interactives, dansa aèria o vestuari amb leds.

El dissabte 12 de novembre, a les 20 h, serà el torn de la comèdia d’embolics amoros Nit de Reis (King’s night) o el que vulgueu de la companyia Parking Shakespeare, dirigida per Marta Aran. Inspirada en l’estètica del món Drag, especialment, en els Drags Kings, nous actors i actrius pujaran a l’escenari per fer-nos gaudir d’un clàssic vist amb la mirada actual. La producció de l’espectacle compta amb la presència de l’Òscar Jarque, actor professional nascut a les Roquetes i que va iniciar-se a l’antic Teatre i Cinema de les Roquetes. El teatre també s’omplirà d’humor gràcies als monòlegs de David Guapo i el seu espectacle #quenonosfrunjanlafiesta. Un show on l’humorista farà una reflexió sobre la família o les relacions de parella i la tecnologia. Serà el divendres 23 de desembre, a les 22 h.

El públic familiar podrà gaudir de l’obra Safari de La Baldufa, companyia de comediants, el diumenge 23 d’octubre, a les 18 h. El diumenge 20 de novembre, a les 18 h, arribarà l’espectacle Mos-Kids, de la companyia Alea Teatre, amb música en directe per explicar la història de la Sati Mosquit, una nena-mosquit que emprèn un viatge cap a un món desconegut amb l’objectiu d’aprendre a volar. La companyia Zum Zum Teatre portarà la seva obra La gallina dels ous d’or el diumenge 4 de desembre, a les 18 h. L’obra és guanyadora del Premi FETEN 2017 a la Millor Direcció atorgat per la Feria Europea de las Artes Escénicas para ninos y niñas.

Les entrades ja es poden adquirir anticipadament al web del teatre i una hora abans de l’inici de cada espectacle al mateix teatre.

Programació 1r cicle setembre – desembre 2022
PÚBLIC ADULT
BRODAS BROSS Around the world Dansa 8 octubre – 20 h
PARKING SHAKESPEARE Nit de Reis Teatre 12 novembre – 20 h
David Guapo #QueNoNosFrunjanLaFiesta Monòleg 23 desembre – 22 h
PÚBLIC FAMILIAR
LA BALDUFA Safari Teatre 23 octubre – 18 h
ALEA TEATRE Mos-Kids Teatre musical 20 novembre – 18 h
ZUM ZUM TEATRE La gallina dels ous d’or Teatre 4 desembre – 18 h

Formació

Fins al 19 de setembre es poden realitzar les preinscripcions als cursos a través de la pàgina web del teatre. Les activitats començaran el 3 d’octubre i estan segmentades per franges d’edat. S’impartiran els coneixements bàsics perquè l’alumne pugui fer una exploració de les seves capacitats vocals, gestuals i expressives per tal de prendre consciència de quina és la seva eina de treball. També se’ls ensenyarà com fer improvisacions i textos que introduiran a l’estudiant en el joc dramàtic i l’entrenament actoral i, finalment, es posarà en pràctica els coneixements adquirits durant tot el curs amb una posada en escena. 

L’oferta formativa del Teatre la Bòbila vol incidir en el desenvolupament comunitari del territori creant els espais necessaris perquè la ciutadania pugui portar a terme les seves inquietuds artístiques i, per altra banda, donar les eines necessàries perquè els estudiants de teatre adquireixin els coneixements òptims, que els permeti introduir-se en el món de la interpretació a través de la pràctica vivencial i el joc teatral. 

L’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido, el regidor de Cultura de les Roquetes, Adrià Solà, i el membre de la cooperativa Cinema 4 You, Owen John Holden, a la sala d’exhibició La Bòbila.

L’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido, el regidor de Cultura de les Roquetes, Adrià Solà, i el membre de la cooperativa Cinema 4 You, Owen John Holden, a la sala d’exhibició La Bòbila.

Espais

La imatge del nou Teatre La Bòbila ha estat totalment renovada i modernitzada. L’equipament consta de diferents espais:

  • La sala d’exhibició de la Bòbila té un aforament per a 304 persones i és una sala adaptada també per a persones amb cadires de rodes. La seva imatge està totalment renovada, amb diferents alçades i amb totes les disponibilitats tècniques.
  • Edifici annex: l’Ateneu Joan Magriñà és un espai formatiu i de socialització, que compta amb dues sales per realitzar cursos de formació de diversos nivells i formats, adreçats a persones amb inquietuds en els diversos camps de les arts escèniques.

Sala Liceu (aforament per a 32 persones): destinada a fer assajos, formacions, o altres activitats d’arts escèniques.

Sala Masia Nova (aforament per a 12 persones): es destinarà a fer reunions, xerrades, presentacions o formacions i actes de petit format.

El Teatre La Bòbila s’inaugurarà el dissabte 24 de setembre, a les 20 h, amb la presència del ministre de Cultura, Miquel Iceta, entre altres autoritats. Els dies 23 i 24 es realitzaran visites teatralitzades adreçades a tota la ciutadania, on es mostraran els espais del teatre. Les sessions estan gairebé exhaurides i les entrades es poden adquirir a través de la pàgina web del teatre. L’acte inaugural es podrà veure en directe a través de Canal Blau TV.