Alegria i tristesa s’entrellacen al Teatre La Bòbila amb l’obra “¡Ay, Carmela!”
26 d'octubre de 2023

Emocions d’alegria i tristesa es van entrellaçar aquest dissabte al Teatre La Bòbila amb l’obra ¡Ay, Carmela!. Amb la platea plena de gom a gom la Carmela i el Paulino van representar aquesta obra clàssica del teatre contemporani espanyol. Escrita l’any 1986 per José Sanchís Sinisterra i portada al cinema al 1990 de la mà de Carlos Saura, amb un enorme èxit de públic i crítica.

La història tracta de dos actors de revista que actuaven a l’Espanya republicana. Cansats de passar penúries al front, decideixen dirigir-se a València amb la mala sort que passen la línia divisòria entre els dos bàndols de la guerra i els franquistes els fan presoners. Els ordenen que representin per a les seves tropes un espectacle que inclogui una paròdia contra la República, amb la intenció de burlar-se dels soldats presoners que l’endemà seran afusellats.

Així, els protagonistes es veuen immersos en el dilema de trair la seva ideologia per tal de salvar la vida. Una peça magistral i atemporal sobre la Guerra Civil.