‘Bodas de sangre’, una de les obres més transcendentals de Lorca, omple la sala de butaques del Teatre La Bòbila
8 d'abril de 2024

El Teatre la Bòbila dins la seva aposta de presentar una programació diversa vol poder oferir algunes de les peces clàssiques i portar al seu escenari algunes de les grans figures de la dramatúrgia universal.

Entenem que Federico García Lorca és una de les figures més importants tant com a poeta com a dramaturg i, per això, l’any passat vam comptar amb La casa de Bernarda Alba i aquest cop amb Bodas de sangre.

Aquest clàssic ha estat portat a escena pel Projecte Ingenu, que des de 2013 ha portat als escenaris diferents clàssics amb el seu propi sedàs i la seva proposta de nous llenguatges.

En aquest cas, Bodas de sangre transcorre de forma paral·lela a la mort del poeta Federico García Lorca sense deixar d’explicar-nos amb un llenguatge contemporani la història clàssica de Bodas de sangre.

El mateix dia del seu casament, durant el banquet, la núvia decideix escapar a cavall amb el seu veritable amor: Leonardo. Aquests són els primers minuts de l’obra Bodas de sangre, del poeta andalús Federico García Lorca.

La companyia va fer Projecte Ingenu va fer un retrat pur i essencial de la passió amorosa enfront de les convencions socials. Lorca retrata una dona valenta que s’enfronta a la seva societat perseguint el seu desig, una reivindicació que avui encara és necessària.