El I Festival Siscòmedy aproparà el teatre i l’humor a Sant Pere de Ribes
9 de març de 2023

Sant Pere de Ribes serà l’escenari de la primera edició del Festival Siscòmedy, un festival de teatre breu en espais singulars, que tindrà lloc del 24 al 26 de març, amb motiu del Dia Internacional del Teatre (27 de març). Es realitzaran dues rutes, una a les Roquetes i una altra a Ribes, amb tres peces de teatre cadascuna. De manera itinerant recorreran, per una banda, el Castell de Ribes, la Carpa de Can Puig i el Centre Cultural l’Escorxador; i, per l’altra, la caixa escènica del Teatre La Bòbila, el Mercat La Sínia i el pati de l’interior de l’edifici institucional de la Vinya d’en Petaca. Aquest festival neix de la mà de Sis Producciones amb clau d’humor i el lema “Un batec de comèdia”.

L’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido, juntament amb Alberto Trejo i Pol Forment, de Sis Producciones i organitzadors del festival, i l’actor Albert Roig, han presentat aquest dimecres, 8 de març, tota la programació i els detalls d’aquesta primera edició del Festival Siscòmedy. L’alcaldessa ha destacat que es tracta d’un projecte “molt apassionant que empoderarà els diferents espais i carrers del municipi”, ja que facilitarà que els veïns i les veïnes puguin “apropar-se al teatre i a les arts escèniques”. Alberto Trejo ha explicat que el denominador comú del festival és la comèdia i que la idea de portar-lo per primera vegada a Sant Pere de Ribes ha estat per la seva “diversitat de públic”. “Volem unir els dos nuclis a través del teatre oferint una programació variada i mitjançant la comèdia social”, ha afirmat. En aquest sentit, l’objectiu és que la ciutadania pugui fer les dues rutes, tant la de Ribes com la de les Roquetes. Per això, els dies 24 i 25 de març s’han organitzat diferents horaris per facilitar aquesta mobilitat dels espectadors. Així, cada espectacle es representarà en un dels sis espais singulars del municipi, i per veure les sis representacions s’hauran de fer les dues rutes. Els horaris d’inici de les sessions seran a les 18.30h, a les 19.15 h i a les 20h.

Pel que fa a la gala de cloenda, que se celebrarà el diumenge 26 de març, a les 12.30h, Pol Forment ha comentat que serà un acte conduït per l’actor i còmic Albert Roig. Un espectacle que també formarà part del festival, atès que es basarà en l’humor, essència de la identitat del Siscòmedy, i es repartiran premis a les companyies participants.

Les entrades es poden adquirir a la pàgina web del Teatre La Bòbila. El preu de cadascuna de les rutes és de 10 euros, mentre que l’entrada a la gala serà gratuïta, tot i que es podran reservar de manera anticipada també a través del web del teatre.

 

Els espectacles i els espais de les rutes

RIBES

Castell – Apassionata. Una obra que es trasllada a Nova York per escoltar al gran mestre Boris Kasinky, que acompanyat del seu ajudant faran una interpretació de la sonata per a piano número 23 opus 57 de Beethoven. Repartiment: Ferran Vilajosana. Direcció: Deisy Portaluppi.  

 Carpa de Can Puig – Jo no ronco, respiro fort. Una parella converteixen una rutina com anar a dormir en una batalla campal. Repartiment: Enric Barba i Núria Peix. Text i direcció: Núria Peix.

 Centre Cultural l’Escorxador – Espejito, espejito. Un micro musical que dóna a conèixer la història censurada que mai es va explicar a la pel·lícula de la Blancaneus. Repartiment: Julián Salguero i Estefanía Rocamora. Text i direcció: Julián Salguero.


LES ROQUETES

Teatre La Bòbila – Mirades. En Ricard aconsegueix convèncer a la seva parella, la Irene, anar a veure un espectacle de teatre experimental. Però la Irene pateix un particular rebuig cap al fet teatral, cosa que provoca un seguit de situacions hilarants on actors i públic intercanvien impressions i, fins i tot, perden els papers. Repartiment: Óscar Jarque i Míriam Marcet. Text i direcció: Emili Corral.

Mercat La Sínia – El Retrete. Quan costa ficar la mà a un vàter? Aquest serà el tema central de la disputa entre dos joves amics. Repartiment: Gonzalo Lasso i Óscar Fervaz. Text: Javier Orenes.

Pati edifici Vinya d’en Petaca – Capulettos. Una versió clownesca del tràgic final de Romeu i Julieta. Una proposta contemporània que buscarà el toc irònic, absurd i crític de la relació d’amor sobre la qual va escriure William Shakespeare, tot i aquest cop sense utilitzar paraules. Repartiment: Jorge Iglesias i Susana Villegas. Direcció: Mané Solano.