El Teatre La Bòbila s’inaugurarà el 24 de setembre
8 de setembre de 2022

El Teatre municipal La Bòbila de Sant Pere de Ribes s’inaugurarà el dissabte 24 de setembre. Serà una jornada festiva per celebrar l’obertura d’aquest nou equipament cultural del municipi, i per la qual s’han programat visites teatralitzades, espectacles al carrer, animació i música. L’acte comptarà amb la presència del ministre de Cultura, Miquel Iceta, entre d’altres autoritats.

El Teatre La Bòbila és un projecte impulsat per l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes, amb una inversió de 3 milions d’euros, que ha estat dissenyat com una instal·lació propera i al servei de la tota la ciutadania. Es pretén que sigui també un espai de socialització i creació de comunitat i motor econòmic del municipi, desenvolupant activitats que generin i distribueixin riquesa, formant aquest triangle cultural conjuntament amb la Biblioteca Josep Pla –recentment reformada- i el Centre Cívic L’Espai.

Les arts escèniques i el cinema seran protagonistes del teatre. Però, també es programaran activitats paral·leles que tinguin un impacte en tota la ciutadania i enforteixi el teixit associatiu, el foment i la visualització del talent local, la revitalització del sector cultural en general i la cohesió social i millora de les relacions entre la ciutadania del municipi. En definitiva, una eina per fomentar la igualtat d’oportunitats i la creació d’un teixit social creatiu i empoderat.

L’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido, ha destacat la importància del teatre en la vida social i cultural del municipi. “Les obres han estat més profundes del que preveiem i, per tant, en lloc d’una rehabilitació ha estat pràcticament una renovació total d’aquest equipament, i això ens ha portat més temps del que teníem previst”, ha explicat l’alcaldessa. Però, ha assegurat que el resultat i l’espera “han valgut la pena”. L’alcaldessa també ha agraït l’acompanyament de les entitats, els col·lectius vinculats a la vida cultural del municipi i els veïns i veïnes del voltant del teatre, des de la redacció del projecte fins el final de les obres.

El regidor de Cultura de les Roquetes, Adrià Solà, ha detallat com serà el dia de la inauguració, el 24 de setembre, el qual estarà dividit en tres blocs: les visites teatralitzades per donar a conèixer “tots els racons del teatre i com els hi donat vida”; la gala, a les 20h, que se centrarà en la història d’aquest espai i també hi haurà actuacions; i la cloenda final, amb música al carrer per amenitzar la jornada.

 

Visites teatralitzades

Les visites teatralizades es realitzaran el divendres 23 de setembre (de 18h a 20.30h) i el dissabte 24 (d’11h a 14h, i de 16h a 18.30h). L’objectiu d’aquestes visites és mostrar els diferents espais del teatre en viu i fer un homenatge a les arts. Un actor serà l’encarregat de fer de guia i conduir els grups per aquests espais. La Puça Espectacles serà la companyia encarregada de la direcció artística de tot l’acte de la inauguració. Cal fer reserva prèvia per poder assistir a les visites teatralitzadades a través del web del teatre, i són gratuïtes.

 

Formacions teatrals

El Teatre la Bòbila té annexat l’Ateneu Joan Magriñà. Aquest edifici serà un espai formatiu i de socialització. Les seves dues sales són els llocs on es realitzaran tallers i cursos de diversos nivells i formats, de manera estable i que estan adreçats a persones amb inquietuds en els diversos camps de les arts escèniques, tenint en compte les diferents disciplines i amb propostes per a les diferents franges d’edat.

Les persones interessades en les formacions teatrals ja poden fer la preinscripció mitjançant la pàgina web del teatre www.teatrelabobila.cat fins el dia 19 de setembre. Les formacions començaran el dia 3 d’octubre.

Logotip

El logotip del teatre té com a principal símbol la bòbila fent honor a l’antiga bòbila de la Fita, tal com és coneguda popularment la fàbrica “Ladrillería Moderna S.A.”, la qual es va instal·lar en aquests terrenys l’any 1925.

Com a element decoratiu, s’ha volgut recalcar la forma arquitectònica de l’edifici, sent un espai polivalent on tenen cabuda diferents registres, com el teatre, la dansa, la música, el cinema i la formació. Un dels altres logotips ressalta l’accent per incentivar la diferència de cada activitat. Cada accent serà d’un color determinat tenint en compte el tipus d’activitat (dansa, cinema, teatre…).