El Teatre Municipal La Bòbila aixeca el teló
27 de setembre de 2022

El Teatre municipal La Bòbila de Sant Pere de Ribes va aixecar el teló el passat dissabte, 24 de setembre, amb una gala d’estrena plena d’espectacles i amb la complicitat d’un públic molt il·lusionat. L’acte va comptar amb la presència del ministre de Cultura, Miquel Iceta, que va estar acompanyat per altres autoritats locals, comarcals i regionals.

Els veïns i veïnes van poder ser partícips de la inauguració i, fins i tot, els que es van quedar sense entrades, ho van viure en primera persona a través d’una pantalla instal·lada al carrer d’Hernán Cortés. L’actor professional roquetenc Óscar Jarque va ser l’encarregat de presentar la gala inaugural amb un toc d’humor, on no van faltar cantants d’òpera, circ aeri i un número d’acrodansa. Després, es va donar pas als parlaments de les diferents autoritats.

El regidor de Cultura de les Roquetes, Adrià Solà, molt emocionat, va repassar la trajectòria del teatre i com va sorgir la idea de reformar-lo. Solà va destacar que malgrat els contratemps, s’ha fet “un gran esforç per tenir aquest equipament al municipi, el que suposa un orgull del poble”.

L’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido, va recordar els inicis del teatre quan va obrir com a cinema i després es va convertir en teatre municipal. Ara, “hem aconseguit obrir el teló amb una gran programació, amb tallers i amb les ganes de les entitats perquè sigui un espai, on es generi cultura”, va ressaltar

Per la seva part, el ministre de Cultura i Esports, Miquel Iceta, va indicar que la història del teatre “va quedar aturada, però ara torna a agafar embranzida amb la complicitat de tothom”. També va remarcar el fet que sigui un equipament reformat i rehabilitat amb pressupost municipal i va desitjar molts anys de vida per a un espai, on la cultura “serveixi per construir una societat de millors persones, de tolerància i de llibertat”.

L’espectacle de la companyia “¿Y tú qué pintas?, a través d’imatges realitzades amb sorra, va explicar en directe la història del teatre amb una mirada futura, com espai on es desenvoluparan les arts escèniques com el teatre, la dansa o el cinema. La gala, que va ser retransmesa en directe pel Canal Blau TV, va finalitzar amb una actuació musical que va enllaçar amb el concert que va tenir lloc al carrer amb el grup Golden Beat. L’acte inaugural es pot veure íntegrament a Canal Blau a la carta.

El Teatre La Bòbila iniciarà la seva programació el dissabte 8 d’octubre de la mà de la companyia Brodas Bros i el seu espectacle Around the world. Mentre que el cinema arrencarà aquest dijous 29 de setembre amb la pel·lícula de Carla Simón, Alcarràs, seleccionada per representar a Espanya en els Óscar 2023.

Un dels moments de l’espectacle de la gala inaugural.

Un dels moments de l’espectacle de la gala inaugural.

L’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido, amb el ministre de Cultura i Esports, Miquel Iceta, i el regidor de Cultura de les Roquetes, Adrià Solà.

L’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido, amb el ministre de Cultura i Esports, Miquel Iceta, i el regidor de Cultura de les Roquetes, Adrià Solà.