La recuperació del Teatre Municipal de les Roquetes encara el tram final
26 de juny de 2020

El Teatre Municipal de les Roquetes podria tornar a obrir a principi de 2021, un cop finalitzin, en el decurs dels mesos vinents, les obres de rehabilitació i ampliació que s’hi estan duent a terme. Els treballs, pressupostats en 3,1 milions d’euros, permetran disposar d’un espai plenament funcional de 1.200 m2 amb 311 localitats i 110 m2 d’escenari, el doble que hi havia abans. Hi haurà una sala principal d’exhibició i un edifici annex i una segona sala d’assaig que acolliran un centre de formació i difusió en arts escèniques. La platea farà 134 m2 i l’amfiteatre, 123 m2.

 

L’actuació permetrà complir amb els estàndards mínims exigibles per a un equipament escènic i musical d’una població com Sant Pere de Ribes, d’uns 30.000 habitants. D’aquesta manera, podrà adherir-se al Pla d’Equipaments Culturals de Catalunya (PECCAT).

Programació professional d’arts escèniques i cinema

Paral·lelament amb el tram final de les obres, s’està treballant en els continguts que oferirà aquest espai, entre els quals hi ha una programació professional d’arts escèniques i cinema. L’equipament també donarà sortida al talent local, com el sorgit del curs de teatre realitzat a les Roquetes fa uns mesos. Tota la informació del projecte i de la programació cultural i teatral del nucli es podrà seguir a través de la pàgina web i les xarxes socials creades per fer-ne difusió.

L’alcaldessa, Abigail Garrido, ha avançat que el nou teatre de les Roquetes “ha d’esdevenir un equipament que serveixi per potenciar la creació artística i el talent local i per donar suport a les pràctiques de formació, creació, producció i exhibició de formacions escèniques i cinematogràfiques locals professionals i no professionals. També serà un motor econòmic del municipi i dinamitzarà la zona on s’ubica, que juntament amb la nova biblioteca Josep Pla (que ara ampliarem), el Centre Cívic L’Espai i el Parc Pompeu Fabra, formaran un eix cultural a les Roquetes”.

Per la seva banda, el regidor de Cultura de les Roquetes, Adrià Solà, ha assegurat que el teatre “esdevindrà l’eix principal de la xarxa municipal d’equipaments culturals”. En aquest sentit, ha afegit, “hi haurà una complementarietat funcional amb el Centre Cívic L’Espai i la futura sala del Centre Cultural El Local”. Solà ha ressaltat, a més, el “molt bon funcionament” que ha tingut el curs de teatre dut a terme a les Roquetes i ha expressat el seu desig que “d’aquestes accions en surtin noves iniciatives”.