Les obres de remodelació del Teatre de les Roquetes avancen a bon ritme
5 d'abril de 2019

La remodelació integral del Teatre Municipal de les Roquetes ja està en marxa des de fa sis setmanes, el 25 de febrer, i les obres que s’hi ha fet fins ara han consistit en el buidatge del elements que hi havia dins i l’enderroc de la totalitat de la façana i de l’estructura interior, així com de l’edifici annex que s’integrarà al projecte. La propera setmana es començarà a treballar en les obres de fonamentació per a alçar la nova construcció que s’ha planificat i que té previst acabar-se en el termini d’un any. 

L’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido, ha expressat, en la visita d’obres que s’ha fet avui divendres, que “estem molt contents d’haver pogut liderar la remodelació d’aquest espai cultural bàsic de les Roquetes” i ha remarcat que serà un equipament “obert a tothom, que pugui servir tant per a aquelles entitats que estan fent teatre com a les que fan arts escèniques o actuacions musicals”. Garrido també ha apuntat que es recuperarà un espai on projectar cinema, un dels primers usos que va tenir el teatre en el moment de la seva construcció. 

Per la seva banda, el regidor de Cultura de les Roquetes, Adrià Solà, ha fet incís en que “és un projecte que portem temps treballant amb les entitats, perquè al capdavall seran elles qui faran ús d’aquest teatre”. Ha destacat, també, que “el nou espai serà una millora per la zona i una millora per a tothom” i agraeix als veïns la paciència pels mesos d’obres que vindran. 

El Teatre Municipal de les Roquetes -situat al carrer d’Hernán Cortés, 14-16- tindrà una superfície construïda de 1.294 m2 i una capacitat per acollir 311 persones. L’escenari doblarà gairebé la superfície que tenia fins ara: l’escenari serà de 110 m2 als quals s’afegiran altres espais complementaris adjacents. Pel que fa a la platea, ocuparà 134 m2 i l’amfiteatre 123 m2. 

D’aquesta manera, i tenint en compte que complirà amb els estàndards mínims per a un equipament escènic-musical d’un municipi d’uns 30.000 habitats com és el cas del de Sant Pere de Ribes, aquest nou equipament es podrà adherir al Pla d’Equipaments Culturals de Catalunya (PECCAT) com a equipament de tipologia E2. Això permetrà poder optar a les línies de subvencions previstes per a equipaments d’aquesta tipologia i adreçades a actes culturals de programació regular. 

El projecte ha estat actualitzat en els darrers temps d’acord a les noves normatives i exigències bàsiques de seguretat estructural, seguretat en cas d’incendi, d’utilització i accessibilitat, de salubritat, protecció davant del soroll i estalvi d’energia. Paral·lelament, s’ha adaptat l’estructura inicial d’aquest projecte per poder ser escenari a més de teatre i arts escèniques d’altres espectacles en format circ i altres usos com ara cinema, conferències i espai d’assaig. Alhora també se n’ha adaptat l’acústica, insonorització i la resta d’instal·lacions i equipaments tècnics. El pressupost total de l’obra és de 2.890.000 euros.