Les obres del Teatre de les Roquetes entren a la fase de construcció de l’estructura de la caixa escènica
15 de novembre de 2019

El Teatre Municipal de les Roquetes comença a prendre forma després de sis mesos de l’inici de la seva construcció.  Ja s’ha alçat la graderia de la platea o pati de butaques i les obres de l’edifici annex (que ha d’acollir els camerinos, sales d’assaig, oficina i sala de serveis tècnics) avancen a bon ritme. El govern municipal preveu que “a finals de l’any vinent tindrem el teatre en condicions d’obrir les portes i poder oferir la programació cultural, conjuntament amb les entitats, el cinema i la programació pròpia que oferirà l’ajuntament”, ha dit l’alcaldessa, Abigail Garrido. Segons l’executiu local, “la idea és que aquest sigui un espai de cultura i de dinamització comunitària”, ha afegit. En aquest sentit, s’està treballant conjuntament amb el Centre Cívic L’Espai i la Biblioteca Josep Pla, que també s’ampliarà,  perquè puguin oferir una programació cultura coordinada.

El regidor de Cultura de les Roquetes, Adrià Solà, ha explicat que el nou equipament tindrà més capacitat que l’anterior “amb 311 butaques, una caixa escènica més gran i  guanyarà espai amb l’edifici annex amb camerinos, sales i totes les comoditats que abans no disposaven les entitats i grups”.

La rehabilitació i ampliació del teatre permetrà així complir amb els estàndards mínims per esdevenir un equipament escènic-musical que es pugui adherir al Pla d’Equipaments Culturals de Catalunya (PECCAT) i optar a les subvencions com a equipament de tipologia E2 (que demana una superfície d’escenari de 75 m2, d’uns 10 m x 7,5 m recomanables, i un aforament mínim de 300 butaques) per a la seva programació d’espectacles. Amb la reforma i ampliació, l’edifici disposarà de 1.294 m2 construïts i l’escenari passarà gairebé a doblar la seva superfície. Només l’escena serà de 110m2 als quals se’ls hi ha de sumar altres espais complementaris adjacents. La platea tindrà 134 m2 i l’amfiteatre 123m2.

Paral·lelament a la seva construcció, Solà ha avançat que “ja estem treballant en tot allò referent al contingut, tant pel que fa al teatre com cinema, programació i d’altres iniciatives com la mostra de teatre que es posarà en marxa el pròxim any per fomentar la creació de grups teatrals locals”. També s’ha posat en funcionament una pàgina web pròpia i un perfil a Instagram on es pot trobar tota la informació i com va avançant l’obra, a més de la programació cultural que s’està portant a terme actualment a les Roquetes.

L’equipament, amb una inversió total de 2.890.000 euros, estarà preparat per fer teatre, cinema, dansa, convencions i tots tipus d’arts escèniques i esdeveniments, i disposarà de programació estable durant tot l’any.