Setmana intensa d’activitats al Teatre La Bòbila
2 de desembre de 2022

El Teatre La Bòbila va acollir durant la passada setmana un bon grapat d’activitats organitzades per diferents entitats i centres educatius del municipi. Amb motiu del Dia Internacional de la Música, l’Escola Les Roquetes va tornar al teatre del seu poble per gaudir dels espectacles “Els viatges de la guitarra” i “El sorollós cinema mut” de la companyia sitgetana Audicions. Uns 200 infants van omplir la platea per gaudir d’aquesta doble funció. En la primera, els músics Joan Pinós i Javier Martínez van acompanyar als nens i nenes en un viatge d’anada i tornada a través de la història i l’evolució de la guitarra. Des dels orígens de la guitarra clàssica i espanyola a la Mediterrània fins a la seva evolució a l’Amèrica hispànica i anglosaxona amb l’elèctrica i a les illes Hawaii amb l’ukelele. En el segon, Pinós i Florenci Salesas van fer les delícies del jove públic interpretant temes d’algunes de les bandes sonores de cinema més icòniques.

El divendres, amb motiu del Dia Internacional per l’Erradicació de la Violència envers les Dones, el teatre va acollir un acte organitzat des del Departament d’Igualtat, Feminismes i LGBTI. Durant el mateix, es va projectar el documental “EXIT”, on es narra la crua realitat de la xacra de la trata de persones. L’autora, Alison Jayne Wilson, va presentar el film i rere el visionat es va fer una taula rodona on van intervindré algunes de les protagonistes i col·laboradores del documental i el públic assistent.

Per culminar la setmana, durant la tarda de diumenge el Teatre La Bòbila va acollir l’activitat “Òpera als parcs”. Aquesta iniciativa, impulsada des de la Diputació de Barcelona, ofereix actuacions d’òpera gratuïtes i obertes a tota la ciutadania als equipaments escènics pertanyents als municipis integrants de la Xarxa de Parcs Naturals. El públic assistent va poder gaudir d’un ampli repertori de peces del gènere líric català, espanyol i italià amb el motiu principal de l’oferiment, la reunió i la felicitat.