Xènia Reguant

Ha estudiat dansa, claqué i cant durant més de dotze anys. En la interpretació s’ha format en el Mètode Strasberg, Meisner, LeCoq i a l’escola de Juan Carlos Corazza; amb qui també va treballar com a actriu a la seva companyia i com a professora d’interpretació i anàlisi de text durant tres anys, a la seva escola. També ha impartit, al llarg de vuit anys, classes d’interpretació a l’escola Memory i al Planer Eòlia, on també ha estat professora de cant per a particulars, i instructora de veu a Musicàrea.

És especialista en anàlisi de text, vers i creativitat i, actualment, s’està formant com a instructora EMT amb Helen Rowson experta en Estil Voice Training. A part d’actriu, cantant i pedagoga, també es dedica a la dramatúrgia, la direcció escènica i la composició musical.

La seva carrera professional va iniciar-se a TV3 als cinc anys, al programa “Tortell Poltrona show” i va continuar amb la sèrie musical “I ara què, Xènia?”. Ha treballat a produccions del Teatre Nacional de Catalunya, el Centro Dramático Nacional i als musicals “La Bella i la Bestia”, “Cantando Bajo la Lluvia”, “Mierda de artista”, “Grease” o “Lo tuyo y lo mío”, entre altres. També ha interpretat personatges destacats a les sèries de televisió “Com si fos ahir” o “Amar en tiempos revueltos”, a més de pel·lícules com “Caótica Ana” de Júlio Médem.

En la seva vessant de directora, dramaturga i compositora musical ha col·laborat en produccions per al Festival de Mèrida, el Teatro Infanta Isabel o el Teatro Clàsico Español; i a la coproducció del Teatre Lliure i Teatros del Canal “Lehman trilogy” o l’espectacle “Una noche sin luna” per al Teatro Español.